Praktijk voor Scheiden
Wij begeleiden stellen die in goed overleg uit elkaar willen gaan.

Gratis scheiden?

Scheiden of uit elkaar gaan kost geld. Dat is nu eenmaal zo. Maar misschien kom jij en/of jouw (ex-)partner in aanmerking voor subsidie (een toevoeging) van de Raad voor Rechtsbijstand (RvR). Dat maakt scheiden een stuk goedkoper. Je moet dan een aantal criteria voldoen. Deze hebben te maken met je inkomen en je vermogen. Tijdens de gratis kennismaking zoeken wij dit graag voor jullie uit.

Goedkoop scheiden

Onze scheidingsbemiddelaar, Nina Tillema is een MfN gecertificeerd mediator en staat ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Dat heeft tot gevolg dat wij, als je aan de criteria voldoet, voor jou en/of je partner subsidie voor het scheidingstraject kunnen aanvragen. Dat betekent dat je veel minder betaalt voor je scheiding. Tijdens onze kennismaking kijken we, samen met jullie, of jij en/of je partner voor subsidie in aanmerking komt.

Als je in aanmerking komt voor de subsidie, dan betaal je alleen een eigen bijdrage voor de scheiding. De andere persoon betaalt de helft van de geldende basistarieven. Kom je beide in aanmerking voor een toevoeging van de RvR? Dan betaal je beide alleen de eigen bijdrage.

De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van je inkomen.
In 2023 is de minimale eigen bijdrage 59,-- pp. en de maximale eigen bijdrage 117,-- pp.. De persoon/personen die in aanmerking komen voor een toevoeging betaalt ook niet het volledige tarief voor een rechtbankprocedure. Hij/Zij betaalt hiervoor een eigen bijdrage van 43,-- pp. Het kan dus zijn dat een scheiding maar 102,-- per persoon kost. Komt de ander niet in aanmerking voor een toevoeging? Dan betaalt deze persoon de helft van het normale tarief.